Fotografie plek Den Haag |Lentevreugd

Wie mij een beetje kent weet dat ik een natuur mens ben en dat ik graag fotografeer. Een mooie fotografie plek op het randje van Den Haag (het is eigenlijk Wassenaar) is Lentevreugd.

Mijn lichte vorm epilepsie belemmerd me vaak om er alleen opuit te gaan. Maar ook met het openbaar vervoer reizen geeft me veel stress. Maar verleden jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik heb op Facebook bij de groep Fotomaatjes (lees ik zoek een fotomaatje) een evenement aangemaakt om naar Lentevreugd te gaan.

Op mijn ik wil nog graag-fotograferen-lijstje stonden onder andere de schotse hooglanders en de koniks paarden. Maar ook de vos en de ijsvogel staan nog op mijn lijstje.

Doodeng vond ik het? Wie zou ik treffen en nog belangrijker zou ik die dag me oke voelen vanwege mijn epilepsie? Maar het ging allemaal perfect. Het was een prachtige dag met zonnig weer. En voor het eerst stond ik letterlijk oog in oog met de koniks paarden en Schotse hooglanders! Wat stralen ze een rust en een oerkracht uit. De beesten lopen in het wild rond en je mag overal lopen.

Je kunt dus heel dichtbij komen, maar houdt de natuur wel in zijn waarde. Na tig keer klikken geven de Schotse hooglanders duidelijk aan nu even opzij. Het voordeel is dat er weinig mensen lopen, en de beesten eigenlijk geen aandacht aan je schenken.

Lentevreugd is niet zo groot maar je kunt er makkelijk drie uur lopen. Het landschap is heuvelachtig, het ligt in de duinen. Er zijn beekjes en de grond is af en toe moerassig. Maar ook struiken en weilandgrond en een grote waterplas kun je er vinden. Wil je echt overal naar toe dan is het handig om waterdichte schoenen aan te hebben. Het water maakt het leuk omdat de beesten er vaak gaan drinken of badderen.

Mijn foto uitje met de drie vreemde vrouwen is super verlopen en sindsdien ben ik verliefd op dat stukje groen in Wassenaar. Buiten de 45 Schotse hooglanders en 15 koniks paarden. Kun je er ook 100 verschillende vogelsoorten vinden. O.a. de kuifkoekoek, kiekendief, lepelaar en veldleeuwerik. In het voorjaar zijn er vele vlinders en libellen te vinden.

Maar meerdere mensen hebben er ook vossen, reeën en de wespspin gespot.

Heb jij ook een favoriet natuur foto plekje?

17 reacties

 1. Wat een mooie plek! Fijn dat je dit deelt.
  Ik heb vorig jaar een flinke wandeling gemaakt van Scheveningen Dorp naar de Wassenaarseslag en terug. Ook Koninkspaarden tegengekomen. Het lijkt mij erg leuk om in Lentevreugd te wandelen en te fotograferen.

  Like

 2. Het lijkt mij zomaar dat je kijk hebt op fotografie.. ik doe het je zo niet na maar vind je foto’s echt heel mooi.
  Leuk om het aanvullende achtergrond verhaal er zo ook bij te lezen & respect voor de stap die je hebt gemaakt hoe je twijfel ook was er tóch voor te gaan!!

  Like

 3. Het is jammer dat het voor mij niet dichterbij is, maar dit lijkt me echt een mooi natuurgebied, zowel om lekker te wandelen, maar ook om te fotograferen. Zelf kom ik graag in De Heemtuin, maar daar tref je helaas niet altijd dieren aan.

  Like

 4. Omg omg omg, wat fotografeer je prachtig! Die Schotse Hooglanders in het water zijn echt geweldig! Ik wist helemaal niet dat dit bestond en ik woon er ongeveer 25 minuten vandaan met de auto…oops!

  Like

 5. Wat is het internet soms toch geweldig met de mogelijkheden die het biedt, en dat je op deze manier een fotomaatje kon vinden zeg! Ik vind dat leuk en bijzonder. De foto’s zijn prachtig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.