Kennismaken met de ( nieuwe) tandarts

We hebben kennis gemaakt met onze nieuwe tandarts, maar laat ik bij het begin beginnen. Toen ik samen ging wonen zo’n 18 jaar geleden, ben ik overgestapt naar de tandarts van mijn man. Heel handig want dan konden we samen op afspraak gaan.

De tandarts van manlief had een praktijk aan huis. Hij was ook vertrouwd want mijn schoonouders kwamen er ook. De wachtkamer rook er altijd een beetje muf en de tandarts was een gereserveerde man van heel erg weinig woorden.

Waar ik bij mijn eigen tandarts nog wel eens wat had. Mankeerde ik bij de nieuwe tandarts niks! Af en toe tandsteen weg halen maar dat was het. Wat een super tandarts! We kregen 3 kids, en gezellig met heel de familie op bezoek. Regelmatig gevraagd of een beugel niet noodzakelijk was voor de meiden. Maar dat was nu nog niet nodig. Wij mankeerde nooit wat.

Pensioen

Voor ons onverwachts meldde de tandarts bij ons laatste bezoek dat hij met pensioen ging. Hij zou nog twee maanden werken. Dus opzoek naar een nieuwe tandarts. Dat was best nog wel een klus, want bij vele was er een wachtlijst.

De nieuwe tandarts

Een jaar later gingen we voor het eerst naar de nieuwe tandarts. Het was een grote praktijk met meerdere tandartsen, de nieuwste design tandartsstoelen en wat het belangrijkste was we hadden een vrolijke aardige (vrouwelijke, nu maakt dat mij niet zo veel uit) tandarts. Die de kids en ons ook een beetje, op een grappige manier gerust stelde.

De kids werden als eerst nagekeken. Bitjes met fluroride hoefde niet meer. De jongste kwam er het beste vanaf met een zwak plekje op zijn kies. De meiden en wij hadden allemaal gaatjes. Waarvan 1 persoon 6 stuks (?!) De meiden adviseerde om een beugel te nemen. Ik en Remco moesten naar de mondhygiënist en een ander had gebarsten glazuur waar we niks van wisten.

Mijn schoonouders die ondertussen ook waren overgestapt op een andere tandarts, mankeerde ook van alles, waarvan een persoon vier gaatjes.

Hoe goed was onze oude tandarts? Dit na kennis te hebben gemaakt met onze nieuwe tandarts.

Hoe zijn jouw tandarts bezoekjes?

7 reacties

 1. Oef, dat is wel even schrikken dan. Wij hebben gelukkig ook een hele fijne tandarts die altijd meedenkt en alles heel goed controleert. Zelfs zo fijn, dat onze oudste een e-mail van hem kreeg toen mijn man hem vertelde dat ze van de speen af was. Service!

  Like

 2. Toen ik 10 was verhuisden wij en gingen ook naar een nieuwe tandarts, deze bleek achteraf ook niet goed, toen ik met 16 jaar weer verhuisde en weer een nieuwe tandarts kreeg, hadden we weer een goede. Het is zo belangrijk, al kan je je bijna niet meer voorstellen dat er slechte tussen zitten, toch gebeurd het. Nu zijn we heel tevreden. Mijn oudste loopt bij een kindertandarts ivm kaas kiezen.

  Like

 3. Ai dat klinkt als een slechte tandarts. Ik ging jarenlang niet na de tandarts zo bang was ik er voor. Op een keer moest ik na een noodtandarts want de pijn was te erg. Die moest een moeilijke kies verwijderen waarvoor ze de wortel doormidden moest boren. Ik kon naar de kaakchirug of zij kon het zelf doen. Ik dacht als ik het nu niet doe dan gebeurd het niet meer en heb het laten doen. Een tijdje later schreef ik me in bij die praktijk en inmiddels ga ik na 5 jaar alleen naar binnen is me verstandskies verwijderd etc. alhoewel de tandarts nog steeds eng is durf ik nu wel te gaan

  Liked by 1 persoon

 4. ik ben ook naar een nieuwe tandarts geweest door nood in weekend, en die ontdekte heel rare dingen. Direct gezegd dat ik niet meer langs ga bij de oude. dus neem ik nu enkel afspraken bij de nieuwe.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.