Vrijwilligerswerk |Met de cavia erop uit

Ik met de cavia erop uit, wie had dat verwacht? Maar het is echt zo! Ik ga met een vrijwilliger en een boederijdier( kip-konijn -cavia) naar een verzorgingstehuis om de bejaarden te laten knuffelen met een dier.

Heel de dag thuis

Heel de dag thuis zitten is niet écht wat voor mij. Een half jaar geleden nog een eigen bedrijfje gehad, maar vanwege gezondheids redenen ben ik er mee gestopt. Nu zit ik dus thuis, maar de muren komen op me af. Ik spreek af en toe iemand maar het meeste me mijn eigen kinderen. Ik mis een soort van collega, een gezellige praatje, afleiding maar ook invulling van de dag.

Epilepsie

Mijn epilepsie belemmerd me om erop uit te gaan. Ik ben dol op fotograferen , maar ik kom alleen in mijn eigen woonomgeving. Ik durf namelijk niet met het openbaar voer of zelfstandig op een fotoclub/sportclub. Waarom? Als de dood dat ik een absance krijg waarbij ik niet meer reageer, in het ergste geval niet weet waar ik ben. En ik verzin de angsten niet ze zijn al meerdere keren voor gekomen, maar dan zorg ik ervoor dat ik iemand bij me heb. Nu moet ik het alleen doen. De epilepsie houdt me dus aardig on de houdgreep.

Het komt niet vanzelf naar me toe

Me een lichte schop onder mijn komt gegeven. De activiteiten komen niet vanzelf naar me toe. Daarbij kwam ik uit op vrijwilligerswerk. Je wil niet weten hoeveel dagen ik erover heb gedaan om een email te sturen.

Het is geworden de stadsboederij. Op gesprek geweest, en ik was enthousiast. Wel mijn epilepsie op tafel gelegd, altijd spannend hoe mensen reageren ( een keer er door ontslagen) maar de jongeren met een beperking die er werken hebben ook epilepsie dus dat was geen probleem:-)

Uit het gesprek kwam bejaarden, kinderen en dieren. En ik mag nu eind van de maand met een vrijwilliger op pad naar de oudjes. Hoe leuk kan is het om die oudjes op hun oude dag nog een mooie dag te bezorgen door te knuffelen met een dier.

Ik ben benieuwd hoe ik het vrijwilligerswerk ervaar, hoe is het om op pad te gaan met de cavia?

5 reacties

  1. Wat leuk dat je goed vrijwilligerswerk hebt gevonden. Dat is de kunst als je fulltime thuis bent: je eigen zingeving en daginvulling creëren! Niet iedereen kan dat, maar jij dus wel : )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.